diumenge, 1 de maig del 2011

Marietes d'Aniversari

Volia fer alguna cosa fàcil de record d'aniversari pels convidats a la festa dels 5 anys de la Clara, ja complíem la maneta sencera....
Vam anar a la biblioteca i vam estar tafanejant molts llibres de manualitats, i vam trobar aquestes marietes, coincidia que la Clara anava també a la classe de les marietes i aquest any semblava un monogràfic d'aquest animaló (fins i tot per carnestoltes, ja us posaré la foto de les disfresses)...
No ens van sortir igual que a la foto, perque les vaig simplificar bastant per poder-les fer amb la nena i la Yaya Carmen sense masses complicacions.
Materials:* fang de color negre i vermell (del de secat a l'aire)
               *neteja-pipes
               *ulls de plàstic (bossetes que hi venen molts)
               *filferro (per fer un cargolet que serà el portafotos)
               *escuradents
               *cola d'embarnissar + pincell
Jo ho compro tot a l'Abacus.
Passos: fer boletes no gaire grans vermelles per fer el cos de la marieta, boletes petitones per fer les taquetes negres i una altra boleta que allargarem per fer la cara i enganxar els ulls. Amb els escuradents li farem la separació de les ales i la boqueta i així queden súper simpàtiques. Els neteja-pipes els tallem curtets i cargolem un del seus extrems, els hi clavem darrera dels ullets, seran les antenes.
Amb el filferro, li cargoleu un extrem i l'altre li punxeu.
Quan porten un parell de dies d'assecat ja es poden embarnissar.
Nosaltres en vam fer moltes, va arribar un moment que, en lloc de semblar marietes, semblaven hamburgueses, jajajaja!!
Un consell: fixeu-vos en que els 2 ullets siguin del mateix tamany, perque acostumen a venir barrejats dins les bosses... i si posseu un de cada tamany... ni us explico l'efecte. proveu-l'ho i riureu. 

Així van quedar les nostres marietes amb la foto posada:

Espero que us agradin i us animeu a fer-les... podeu fer l'animaló que vulgueu ja que el fang el venen de tots els colors.