diumenge, 27 de novembre de 2011

Arriba el Nadal: fem decoracions per l'arbre.

En aquestes dates tan familiars i especials, que millor que decorar la nostra llar amb cosetes fetes per nosaltres mateixos. Per alló que és diu: "Si está fet per un mateix i sap millor", i també potenciem la creativitat dels nens i estimulem la coordinació manual.

preparatius


Per aixó, ara que Clara ja pot fer més cosetes em decidit fer
 les docarcions a casa. Vam anar a comprar figuretes de porexpan,  les que a ella li van agradar més: estrelletes i cors.
Per després pintar-les i penjar-les a l'arbre.


Materials:
*figuretes de porexpan
*tapaporos (látex)
*pincell
*filferros o ganxets de les boletes nadal
*pals de broxetes.
*pintura de purpirina de colors.
*barnís.
*una base de porexpan gruixuda.


 El 1er que vam fer, va ser pintar-los amb el látex, per que no absorvís desprès el porexpan tota la pintura. I a cada figura li vam punxar un pla de broxeta per poder manipular-los i poder fixar-los a la base per que s'assequin.

Els deixem assecar a l'aire abans de pintar-lo.
Comencem a pintar amb purpurines variades.Una vegada esta be séc el látex, comencem a pintar-los amb purpurina de colors. Cada pincell un color.
Pintarem varies capes deixant assecar bé entre una i altra. Entre capa i capa, desenganxeu del pal la figureta per tal d'evitar després al treure'ls del pal, que s'en vagi tot enganxat al pal.

 
Consell: vigileu quan está recent per que pot escorrers la pintura (caure gotes), protegiu les superficies a on esteu treballant. Per no anar fent goterons.

Mostra de com van quedant les figuretes.

Sessió d'embarnissat.
Després d'estar tots pintats, anem a possar barnís, per fixar bé la purpurina a la figura.
Fem servir barnís blanc, que un cop séc es transparent. Es el que fan servir a l'escola (el podeu fer servir sense por). I podeu fer-ho de dues formes: amb un pincell o bé tiran barnís a un pot i sumergint les figures a l'interior.
Secant-se el barnís

 

A continuació tornem a deixar assecar, aprofintant el solet d'aquests dies. Si ho feu amb temps podeu deixar-los un parells de dies o possar varies capes de barnís.
Amb una sóla capa, quedant bastant lluents i macos, com veieu a la fotográfia.

Acabats i llestos per penjar a l'arbre.
 Agafem el filferro i el tallem a una mida que després en permeteixi passar les branques de l'arbre. O compreu aquells ganxets per les boletes decoratives i els i claveu discretament.
Jo vaig Agafar aquest rotllo, que puc fer servir per altres coses i el tallo a la mida que em va bé. Amb un escuradent o un punxó li faig el foradet per a on pasaré el filferro.
Els 2 de l'esquerra ja els tenen possats.
Espero us agradin!!!

Us possaré una foto de l'arbre decorat quan el muntem.

1 comentari:

  1. Chulísimos Susana!! Me encanta la idea!! Y el "paso a paso" genial. Muchas gracias.
    Kisses.

    ResponSuprimeix

gracias por tu comentario, se hará público en cuanto se revise.